info@deisabella.nl

De geschiedenis van de Isabella


De geschiedenis van Wilherka -> Isabella

De geschiedenis van de Isabella,

In mei 1985 was mijn vader klaar met zijn levenswerk, het bouwen van een eigen jacht. De boot kreeg de naam "Wilherka"vernoemd naar mijn zussen en mij.

Mijn vader en ik (toen 15jr) leerde samen deze boot varen, eerst op het Markermeer en IJsselmeer en later durfden wij de zee op te gaan. Op een bepaald moment toen wij met Pinksteren op en neer naar Engeland wilden, lagen wij voor de sluizen van IJmuidenen kwam de Sounion van Herman Jansen langszij. Ik kwam met deze man in gesprek en hij inspireerde mij enorm.

Herman Jansen was de eerste Nederlander die solo de wereld rond zeilde en daar een boek over uitbracht. Na het lezen van zijn boek "de horizon zeilde mee, dag na dag" onstond mijn droom dit ook ooit eens te willen doen.

Zijn type zeiljacht is een Pionier 9, de Isabella een Pionier 10, we dragen ook nog eens dezelfde naam "Herman Jansen". Vele jaren volgden er mooie reizen met mijn vader, Noorwegen, Ierland en Portugal zijn reizen om nooit te vergeten.

Toen mijn vader op ten duur te zwak werd om de boot nog te varen heb ik deze van hem overgenomen en later hebben wijsamen besloten de boot om te dopen naar Isabella, de tweede naam van mijn moeder.